Meksykańskie tacos

Tego przepisu nie możesz przegapić, a tym bardziej nie możesz nie zrobić!

Składniki:

  • Placki tortilli (ja miałam kukurydziane, są trochę mniejsze niż zwykle, lepiej pasują)
  • Farsz: mielone mięso, kukurydza, fasola, papryka, jarmuż, cukinia – wszystko podsmażone razem bez tłuszczu (mięso wieprzowe – wystarczająco tłuste, nic się nie przypali) i odrobina przecieru pomidorowego na koniec.

Rozgrzej piekarnik na termoobiegu ok 200 stopni. Tortille włóż na blachę (najlepiej taką do babeczek, odwróconą do góry nogami – pomiędzy wypustki włóż placki, alby się zapiekły i stały chrupiące) dosłownie kilka minut. Wyjmij, nałóż farsz i gotowe!

Po raz kolejny coś mega szybkiego, a przepysznego! Do dzieła!!!

 

PS. Przepis zaczerpnięty od team natural : https://www.youtube.com/watch?v=XciWT0kYcQw&t=98s

 

🍓 Agata 🍓